Bedrijfsautomatisering

Bedrijfsautomatisering

Binnen uw bedrijf kunt u veel te maken krijgen met verwerking van allerlei gegevens: salarisadministratie, omzet, bestellingen, boekhouding en meer. Ook komt u er bijna niet onderuit om 'iets' met internet te gaan doen, hetzij middels een eigen website, hetzij via online reclame of andere toepassingen. Als al die verschillende werkzaamheden door verschillende personen èn ook nog met verschillende computerprogramma´s gedaan worden, dan is de kans op onduidelijkheden groot. Om dit te voorkomen kunt u overwegen om een bedrijfautomatiseerder in dienst te nemen. Deze kan u helpen met de juiste hard- en software om zo uw databewerking te vergemakkelijken en inzichtelijk te maken voor u en uw medewerkers. Daarnaast is bij veel (kleinere) bedrijven de kennis niet aanwezig om zelf het internet en de bedrijfssoftware goed te hanteren, ook dan is het handig om een bedrijfsautomatiseerder in te schakelen. Indien u wel besluit om zelf bijvoorbeeld de salarisadministratie te doen, houd er dan rekening mee dat er jaarlijks een aantal zaken moeten worden aangepast, zoals: reis-, auto- en telefoonkostenvergoedingen, inhoudingen spaarregelingen, forfaits etc.

De voordelen

Door uw bedrijf te automatiseren kunt u uw productiviteit vergroten, kosten verlagen en nieuwe kansen benutten. Met gespecialiseerde hard- en/of software bent u minder tijd kwijt aan bijvoorbeeld uw administratie, orderverwerking, dienstverlening et cetera. Bedrijfsautomatisering scheelt tijd en op den duur ook geld. Er zijn vele vormen van automatisering. Zo kunt u eenmalig een automatiseerder langs laten komen om uw bedrijf te voorzien van hard- en software. Maar het is ook mogelijk om uw automatisering van tijd tot tijd te laten controleren, zodat u verzekerd bent van de nieuwste technologieën. Als ultieme vorm kunt u alles uit handen geven, dan zorgt uw automatiseerder voor al uw databeheer en de beslommeringen die dat met zich mee brengt. Om u een idee te geven wat bedrijfsautomatisering voor u kan betekenen volgt hieronder een kleine opsomming:

  • Met het automatiseren van uw bedrijf kunt u sneller inspelen op de veranderingen in de markt. Hierdoor kunt u uw omzet vergroten.
  • Middels automatisering kunt u uw kwaliteitsborgingssysteem optimaliseren. U heeft dan geen omkijken meer naar uw orders en hoeft niet te controleren of ze al dan niet de deur uit zijn.
  • Automatisering kan u helpen om uw dienstverlening te vergroten. Door middel van automatisering kan u 24 uur per dag leveren waar u voorheen slechts overdag kon leveren.
  • Ook uw internetsite kan profiteren van automatisering. Er zijn bedrijfsbrede oplossingen mogelijk waarbij volautomatisch uw internetsite in korte tijd geactualiseerd kan worden.
  • Als u een bedrijfsautomatiseerder in de arm neemt bent u er zeker van dat u hulp heeft wanneer er een storing optreedt in uw soft- of hardware.
  • Wanneer u een klein probleem heeft kunt u terecht bij de helpdesk van uw automatiseerder.
  • Met een automatiseringsbedrijf kunt u doelmatig uw systeembeheer bijhouden. Preventief onderhoud, aanpassingen en het up to date houden van uw systeem kan dan voor u worden geregeld.


Reacties

Onderwerpen

Materiële zaken

Hoofdcategorie: Ondernemen

Ondernemersboeken

Administratiepakket

Laatste nieuws