Kantoorinrichting

Kantoorinrichting

U heeft een geschikt bedrijfspand gevonden, maar er moet nog veel gebeuren om het pand daadwerkelijk ‘werkklaar' te maken. Er moet vloerbedekking in, de verlichting moet worden geregeld, de vitrage moet erin en natuurlijk niet te vergeten het kantoormeubilair. Al met al is dit een grote kostenpost. U zult dus goed moeten nadenken hoe u uw bedrijf wilt inrichten. Hieronder vindt u alvast wat mogelijkheden en aandachtspunten.

Stoffering

U zult natuurlijk moeten zorgen voor de stoffering van uw bedrijf. Hieronder wordt verstaan de bekleding, gordijnen en vloerbedekking van een ruimte. Er zijn vele kantoorinrichters die u kunt inschakelen voor de stoffering. Voordeel van uw stoffering onderbrengen binnen één bedrijf is dat alles perfect op elkaar afgestemd kan worden. Met stoffering is veel geld gemoeid, dus zorg ervoor dat wat u aanschaft niet alleen mooi, maar ook duurzaam is. Een kantoorinrichter biedt vaak garantie op de levering van de stoffering, met name bij de vloeren. Het maakt dan niet uit of u een vloer van rubber, tapijt, linoleum of vinyl kiest. Het is de moeite waard om te kijken waar u de langste garantie krijgt. Als u uw hele kantoorinrichting bij één bedrijf onderbrengt, zijn ook vaak kortingen mogelijk.

Meubilair

Over de meubelen die u kunt kiezen voor uw kantoor kunnen we het lang hebben. In elke krant staan vele advertenties voor (kantoor)meubilair. Waar u terdege rekening mee moet houden bij het aanschaffen van meubilair, is dat goedkoop vaak leidt tot duurkoop! Door de juiste meubelen aan te schaffen en deze ook op de goede manier te gebruiken, kunt u onder andere het ziekteverzuim onder uw medewerkers terugdringen. Zo verdient u de kosten van uw meubilair weer terug. Verder moet het meubilair wat u kiest voldoen aan de eisen van de Arbeidsomstandighedenwet. Hieronder vindt u enkele eisen die de Arbowet stelt aan het meubilair op uw werkplek:
| Arbowet |

  • Het werkblad van uw bureau moet minimaal 1299 mm en 800 mm diep zijn en in hoogte verstelbaar. Daarnaast moet het werkblad in hoogte verstelbaar zijn van 620 mm tot 820 mm boven de vloer. De bovenkant van het werkblad moet mat zijn en mag niet hinderlijk spiegelen.
  • De kantoorstoel moet met minimaal vijf punten op de vloer staan. De zitting, rugleuning en armsteunen moeten verstelbaar zijn: de zittingen in hoogte van 390 tot 510 mm, de armsteunen in hoogte van 200 tot 270 mm en in breedte tussen 460 en 500 mm. 


Reacties

Onderwerpen

Materiële zaken

Hoofdcategorie: Ondernemen

Ondernemersboeken

Administratiepakket

Laatste nieuws