Wageningse ondernemers beginnen met duurzaam ondernemen

Geschreven op 13-12-2007, door redactie StartBedrijf. Bron: Ecoprofit

Zeven Wageningse ondernemingen en organisaties beginnen op 19 december met het Ecoprofit® Basisprogramma voor duurzaam ondernemen. Een jaar lang werken ze onder deskundige begeleiding aan milieuverbeteringen die tevens economisch profijt opleveren.
 
De deelnemers zijn elke maand te gast bij een van de bedrijven of organisaties. Ze behandelen er in workshopvorm een gezamenlijk gekozen milieuthema. Tijdens de workshops is veel ruimte om van elkaars kennis en ervaringen te leren.
Daarnaast krijgt elke deelnemer individuele deskundige begeleiding om de belangrijkste milieuaspecten in hun eigen bedrijf kritisch door te nemen. Op basis van de analyse stelt elk bedrijf en elke organisatie een plan op met te nemen milieumaatregelen. Bedrijven en organisaties die het Ecoprofit Basisprogramma met succes doorlopen, ontvangen het internationale Ecoprofit Certificaat.
 
Groene gemeente
De gemeente Wageningen heeft eerder in 2004-2005 een Ecoprofit Basisprogramma mogelijk gemaakt. Het enthousiasme van de gemeente en de twaalf deelnemende bedrijven leidt nu tot de tweede ronde. De deelnemende bedrijven deze keer zijn Compotex, Facilitair Bedrijf van Wageningen UR, Grafisch Atelier Wageningen, Idealis, Keygene, Seminis en De Woningstichting. Voor de gemeente is Ecoproft een waardevolle manier om samen met het bedrijfsleven verder invulling te geven aan duurzaam ondernemen en innoveren.
 
Ecoprofit internationaal
Ecoprofit is meer dan een Wageningse aangelegenheid. In Duitsland is het een beproefd concept, Spanje en China tonen interesse en mogelijk komt er een Euregio-project. Tijdens de start van Ecoprofit II zullen provincie Gelderland, en vertegenwoordiging uit Duitsland en mogelijk ook uit Spanje aanwezig zijn.
 
 


Reacties

Ondernemersboeken

Administratiepakket

Laatste nieuws