Onveilig ondernemen voor één keer beloond

Geschreven op 01-12-2015, door redactie StartBedrijf.

Algemene voorwaarden zijn er om gelezen te worden. Alleen worden ze niet gelezen. Om dat aan te tonen voert het Enschedese VeiligDoen, specialist op het gebied van veilig ondernemen en dus van waterdichte algemene voorwaarden en contracten, actie ten behoeve van het Aids Fonds.

Gedurende drie maanden worden bij alle bestellingen die geplaatst worden zonder het vooraf lezen van de algemene voorwaarden die VeiligDoen hanteert, € 10 van het bestelbedrag aan het Aids Fonds gedoneerd. Voor de goede orde: de website van VeiligDoen is speciaal voor de actie technisch zo ingericht dat exact duidelijk wordt of en zo ja door wie de algemene voorwaarden worden gelezen. De verwachting is dat de actie het Aids Fonds aardig wat geld zal opleveren. Uit eigen onderzoek van VeiligDoen blijkt immers dat maar liefst 87% van alle ondernemers niet de moeite neemt om algemene voorwaarden te lezen. Met alle zakelijke risico’s van dien.

Dat onveilige ondernemen wordt door VeiligDoen nu dus beloond. Voor één keer. Voor het Aids Fonds en daarmee voor een veiligere wereld. Dat alles in de hoop dat bedrijven, ondernemers, zich bewust worden dat veilige relaties staan of vallen bij het goed lezen van algemene voorwaarden. 

| website VeiligDoen |Reacties

Ondernemersboeken

Administratiepakket

Laatste nieuws