Kamer van Koophandel Haaglanden en Rijnland fuseren per 01 januari 2008

Geschreven op 30-03-2007, door redactie StartBedrijf. Bron: Kamer van koophandel Den Haag

De fusie van de Kamers van Koophandel Haaglanden en Rijnland is rond. Woensdagmiddag 28 maart werd de overeenkomst getekend door de voorzitters van beide Kamers, Marius Varekamp (KvK Den Haag) en Pieter Meijer (KvK Rijnland). De nieuwe KvK met 8 fullservice kantoren krijgt de naam Kamer van Koophandel Den Haag en gaat officieel op 1 januari 2008 van start.

Kamer van Koophandel Den Haag wil als één van de grootste Kamers van Koophandel in Nederland met haar sterke ambitie op het gebied van internationalisering, innovatie, toerisme en de agribusiness nog dichter bij de ondernemer komen te staan. De nieuwe KvK bestrijkt een gebied van de regio Westland tot aan de Bollenstreek. In totaalzijn in het gebied ruim 130.000 bedrijven gevestigd. Haar 8 fullservice kantoren in Den Haag, Leiden, Zoetermeer, Delft, Alphen aan den Rijn, Lisse, Naaldwijk, Den Haag-Vaillantlaan blijven na de fusie bestaan voor alle diensten aan ondernemers. De kantoren in regio zullen nadrukkelijk gepositioneerd worden, het regionale bedrijfsleven zal optimaal gebruik kunnen maken van de producten en diensten van Kamer van Koophandel Den Haag.

Directie
De nieuwe KvK Den Haag krijgt een tweehoofdige directie. Huidig algemeen directeur Gert Zandsteeg van KvK Haaglanden wordt algemeen directeur van de nieuwe organisatie en is vanaf 1 januari 2008 verantwoordelijk voor bestuurlijke zaken, de kantoren en de stafdiensten. Cees Broeksma, directeur KvK Rijnland, gaat als plaatsvervangend directeur van de nieuwe KvK Den Haag, de drie taken (regiostimulering, wetsuitvoering, voorlichting en daarnaast bedrijfsvoering) van de Kamer aansturen.

Voorzitter
Marius Varekamp blijft de komende twee jaar voorzitter van de nieuwe KvK Den Haag, per 1 januari 2009 zal hij terugtreden en zal de huidige voorzitter van KvK Rijnland (Pieter Meijer) hem opvolgen. Pieter Meijer wordt in de nieuwe organisatie plv. voorzitter.

De fusie van de beide Kamers is het resultaat van de landelijke afspraken vorig jaar om het aantal Kamers van Koophandel in Nederland terug te brengen van eenentwintig naar twaalf. Volgens de toekomstige directie wordt de nieuwe Kamer van Koophandel Den Haag er alleenmaarbeterop. Door de dienstverlening van de Kamer op grotere geografische schaal kunnen de ondernemers en stakeholders nog beter met elkaar in contact komen. Volgens het directieteam zorgt de fusie er bovendien voor dat de ondernemers via de KvK Den Haag een krachtiger geluid naar Den Haag en Brussel kunnen laten horen

Reacties

Ondernemersboeken

Administratiepakket

Laatste nieuws