Helft vrouwelijke ondernemers heeft groeiambitie

Geschreven op 02-02-2012, door redactie StartBedrijf. Bron: De Ondernemer

Van de vrouwelijke ondernemers heeft de helft de ambitie om te groeien. Dat betekent dat 175.000 vrouwelijke ondernemers groeiambities hebben. Dit blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau EIM, op basis van CBS-gegevens. In dit rapport staat verder dat vrouwelijke ondernemers ten opzichte van hun mannelijke collega’s minder mensen in dienst hebben en dat de onderneemsters weinig winst maken. 

Groei
Op de aftrap van het ‘WE keep on growing’-programma, waarbij WE staat voor Woman Entrepreneurship, zei minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) dat vrouwelijke ondernemers een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de economische groei. Ook vertelde Verhagen dat zijn prioriteit ligt bij ondernemerschap: ‘Dat levert banen op en inkomsten voor Nederland; de groeiambities van ondernemers vormen de basis van de economische groei.’ 

Het ‘WE keep on growing’-programma houdt in dat startende vrouwelijke ondernemers onder de hoede worden genomen van ervaren onderneemsters. Minister Verhagen stelde voor dit project € 50.000, - ter beschikking.

 

 

 

 Reacties

Ondernemersboeken

Administratiepakket

Laatste nieuws