Belastingdienst controleert ondernemers op btw-aangifte

Geschreven op 08-05-2013, door redactie StartBedrijf. Bron: Belastingdienst

Suppletie-aangifte btw voorkomt boetes

De Belastingdienst gaat bij zzp’ers en andere ondernemers controleren op openstaande btw-schulden door de btw-aangiften en de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting met elkaar te vergelijken.

Bij het opstellen van de jaarrekening komen vaak btw-schulden aan het licht. Hiervoor wordt dan binnen drie maanden meestal door de ondernemers nog een aanvulling (suppletie) op hun btw-aangifte gedaan. Dan wordt de schuld alsnog betaald.

Btw-schulden komen regelmatig aan het licht bij het opstellen van de jaarrekening. De meeste ondernemers sturen ons binnen 3 maanden na afloop van het jaar een aanvulling op hun btw-aangifte en betalen alsnog de openstaande schuld.

Btw-schulden alsnog aangeven
De waarschuwing van de Belastingdienst luidt alsvolgt: “Hebt u nog btw-schulden over voorgaande jaren aan te geven? En wilt u een hoge boete voorkomen? Corrigeer dan vóór 1 juni 2013 uw eerder ingestuurde aangiften. U kunt dat doen via het beveiligde gedeelte van onze internetsite of met het formulier Suppletie omzetbelasting. Hebt u over de afgelopen jaren nog recht op een teruggaaf btw? Vraag deze dan aan met hetzelfde formulier.”Reacties

Ondernemersboeken

Administratiepakket

Laatste nieuws