Belastingdienst helpt ondernemers met aangiftehulp

Online voorziening maakt aangifte inkomstenbelasting voor makkelijker

Het is weer aangiftetijd. Oók voor ondernemers. De Belastingdienst helpt hen daarbij: met de nieuwe online Aangiftehulp Inkomstenbelasting, speciaal voor ondernemers. Een praktisch, toegankelijk hulpmiddel waarmee de ondernemer sneller én makkelijker met zijn aangifte aan de slag kan. De aangiftehulp Inkomstenbelasting bevat antwoorden en tips, heldere video’s en handige rekenhulpmiddelen. Overzichtelijk en geschreven in begrijpelijke taal.

Snel antwoord op vragen

In de aangiftehulp vindt de ondernemer snel antwoord op vaak gestelde vragen, zoals:
–      Welke bedrijfskosten kan ik aftrekken?
–      Welke vragen in de aangifte kan ik overslaan?
–      Hoe moet ik aangifte doen als ondernemer?
–      Waar moet ik voor kiezen: een privéauto of een bedrijfsauto?
–      Kan ik gebruikmaken van de vooraf ingevulde gegevens in mijn privé-aangifte?

Heldere video’s, rekenhulpmiddelen en verwijzingen

Ook vindt de ondernemer in de aangiftehulp:|
–      Korte, heldere video’s
–      Handige  hulpmiddelen
–      Duidelijke invulhulp bij het aangifteformulier
–      Verwijzingen naar andere (online) informatiebronnen

Overzichtelijke vormgeving en begrijpelijke taal

De aangiftehulp heeft een frisse, eigentijdse vormgeving. En is geschreven in begrijpelijke taal, met zo min mogelijk fiscale termen. En waar die wel worden gebruikt, krijgen ze een duidelijke uitleg. Zo vindt de ondernemer makkelijk zijn weg. Daarnaast gebruikt de aangiftehulp ook filmpjes ter verduidelijking. Kijk bijvoorbeeld eens op:

· Je autokosten – wat kun je aftrekken? http://youtu.be/kMTb5SyJyBw
· Je bedrijfskosten – wat kun je aftrekken? http://youtu.be/0zV_7zEBWYE
· Ondernemen en de inkomstenbelasting http://youtu.be/WuIi-Lq4e0c

Hulp bij aangifte voor ondernemers?

Veel zzp’ers en starters overwegen zélf hun jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting doen, maar kiezen er vanwege de fiscale termen en soms lastige vragen toch maar voor om uit te besteden. ‘Uitbesteden is een prima oplossing, maar het  is lang niet altijd nodig’, zegt de Belastingdienst. ‘Als de situatie in 2014 niet al te complex was, dan kunnen de meeste ondernemers hun aangifte prima zèlf doen. De Aangiftehulp helpt hen daarbij’.  

Natuurlijk konden ondernemers al terecht op de website die heel veel nuttige info bevat. Maar de hoeveelheid tekst en fiscale focus, maakt dat een groep ondernemers daar onderweg verdwaalt of afhaakt. De Aangiftehulp biedt meer gerichte, laagdrempelige antwoorden op de meest voorkomende vragen van ondernemers. Met taal- en beeldgebruik die daarbij past. We maken daarbij dankbaar gebruik van de innovaties die de laatste maanden zijn beproefd en nu ook op delen van www.belastingdienst.nl/aangifte zijn doorgevoerd.

Meer ondernemers, meer service.

Het aantal ondernemers in Nederland is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. Zo is het aantal btw-aangiften dat we ieder kwartaal ontvangen, de afgelopen 2 jaar bijvoorbeeld toegenomen met ruim 200.000. Aantallen die we met de beschikbare controlecapaciteit steeds lastiger kunnen behappen. Met de nieuwe voorzieningen snijdt het mes aan twee kanten: We bieden ZZP’ers – en met name de starters onder hen – een extra steuntje in de rug bij het goed en op tijd indienen van de aangifteEn als meer goedwillende ondernemers in één keer een goede aangifte indienen, biedt dat ruimte om ons toezicht te richten op thema’s die er écht toe doen.

Startbedrijf.nl
Logo