Cursussen en opleidingen

Uw eigen vakgebied kent u ,als het goed is, op uw duimpje. Maar ondernemen is een vak apart. Heeft u voldoende kennis en vaardigheden in huis om met succes een bedrijf te starten en te onderhouden? Een mens is nooit te oud om te leren, dus behoren cursussen en opleidingen altijd tot de mogelijkheden. Hieronder een paar suggesties.

Opleidingstest KvK

De Kamer van Koophandel (KvK) is een goed beginpunt. De site van de KvK bevat een stappenplan voor startende ondernemers, met daarin onder andere een opleidingstest. Daarmee kunt u achterhalen of u al over de juiste ondernemersvaardigheden beschikt. Zestien meerkeuzevragen geven u inzicht in uw kennis over organisatie, financiën, marketing en administratie. Voor ieder onderdeel krijgt u na de test uw persoonlijke score te zien, met verwijzingen naar informatie over opleidingen en seminars over dat betreffende onderdeel. Onder Branche-informatie bij de KvK zijn ook passende opleidingen per branche te vinden.
ondernemerstest KvK |

MKB Nederland

Belangenbehartiger MKB Nederland geeft kortingen op praktische cursussen voor ondernemers. MKB Cursus & Training is specialist op het gebied van korte, praktische cursussen en trainingen. Opleiden stimuleert en motiveert. Of het nu gaat om het verkrijgen van financiële basiskennis of de laatste managementtechnieken, de opleidingen zijn doel- en praktijkgericht. Ook voor specifieke opleidingsplannen voor uw bedrijf biedt MKB Noord resultaatgerichte mogelijkheden. De gewenste leerdoelen en de beste weg om het resultaat te bereiken, worden in overleg met u bepaald. 
Cursussen van het MKB |

Regionale onderwijscentra

Regionale onderwijscentra (ROC) bieden vaak allerlei cursussen die handig zijn voor startende ondernemers. De cursussen variëren van basiskennis boekhouden tot vergader- en onderhandelingstechnieken en van algemene verkooptrainingen tot timemanagement. Als u behoefte heeft aan een gerichte cursus, dan loont het altijd de moeite om via internet of telefonisch meer informatie te verzamelen over het cursusaanbod van een ROC bij u in de buurt.

Schriftelijke cursussen

Opleidingsinstellingen zoals het NTI of de LOI bieden cursussen waarmee u uw algemene ondernemersvaardigheden kunt ontwikkelen. De cursussen zijn doorgaans erg praktijkgericht en behandelen de basisbeginselen van marketing, financieel en operationeel management, personeelsbeleid, organisatie en financiële administratie. Het opstellen van een ondernemingsplan is vaak ook onderdeel van de opleiding. Een dergelijk plan is vaak van belang bij het aanvragen van een lening voor uw nieuwe bedrijf.

Cursussen en opleidingen van NHA opleidingen zijn er ook speciaal voor zelfstandig ondernemers.
NHA Opleidingen |

Startbedrijf.nl
Logo