Gemeenten Zuid-Holland A t/m C

In deze sectie vindt u informatie over het vestigingsklimaat in Zuid-Hollandse gemeenten. Van de meeste Zuid-Hollandse gemeenten heeft StartBedrijf.nl gegevens over bedrijfscontactfunctionarissen, bedrijventerreinen en eventuele andere gemeentelijke projecten voor ondernemers. De gemeenten staan op regio gerangschikt, zodat u snel uw eigen gemeente kunt vinden.

Alblasserdam | Albrandswaard| Alphen aan de Rijn | Barendrecht | Bergambacht | Bergschenhoek | Berkel en Rodenrijs | Bernisse | Binnenmaas | Bleiswijk | Bodegraven-Reeuwijk | Boskoop | Brielle | Capelle aan den IJssel | Cromstrijen

Gemeente Alblasserdam
Alblasserdam is een dynamische Drechtstad aan de rivier De Noord, nabij het historische molengebied Kinderdijk. Met tal van culturele voorzieningen, bedrijven, winkels, sportaccommodaties en recreatiemogelijkheden biedt onze gemeente een aantrekkelijk woon- en werkklimaat aan bijna 19.000 inwoners.

Bedrijventerreinen
De uitgifte van het bedrijvenpark Vinkenwaard-Zuid is afgerond. Naast een concentratie van reeds in de gemeente gevestigde bedrijven, heeft het park ook veel regionale bedrijven aangetrokken. Daarbij heeft een aantal ontwikkelaars op een goede
manier ingespeeld op de behoefte van kleinschalige bedrijfsunits. Het bedrijvenpark heeft eveneens een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op dealerbedrijven en aanverwante bedrijven uit de automobielbranche.

Binnen Vinkenwaard-Noord is een begin gemaakt met een revitalisering. Revitalisering betekent een forse integrale verbetering van een bedrijventerrein met behoud van de bestaande economische functies.
Aan de zuidzijde van de rijksweg A15 wordt het bedrijvenpark Hoogendijk gerealiseerd. Dit bedrijvenpark dient een goed ontworpen en verzorgd bedrijvenpark te worden. Aan de inrichting van de openbare ruimten en aan de architectuur van de gebouwen worden hoge eisen gesteld. Dit park is bedoeld om lokale bedrijven ruimte te kunnen bieden voor verplaatsing of uitbreiding alsook om nieuwe bedrijven aan te trekken. Momenteel worden de laatste kavels uitgegeven.

Bedrijvenpark Nieuwland zal verrijzen naast Nedstaal. Voor meer informatie verwijzen wij u naar Projecten of via deze link: www.bedrijvenpark-nieuwland.nl

Bedrijfscontactfunctionaris
Op de afdeling Economische Zaken van de gemeente Alblasserdam is Sandra de Waal werkzaam als bedrijfscontactfunctionaris. De functionaris is het aanspreekpunt namens de gemeente voor de middenstanders en ondernemers van de gemeente Alblasserdam. Deze functionaris neemt ook deel aan de genoemde commissies en overleggen. Mevrouw De Waal is bereikbaar op; sandra@parkmanagement-alblasserdam.nl. Voor meer informatie kunt u terecht op; www.parkmanagement-alblasserdam.nl
Subsidies
De gemeente kent geen subsidie voor startende ondernemers. De kamer van koophandel heeft wel een aparte afdeling voor starters. Voor verdere informatie verwijst de gemeente u graag door naar de KvK.

Contactinformatie
Gemeentehuis: Cortgene 2, 2951 ED Alblasserdam
postadres: Postbus 2, 2950 AA Alblasserdam
Telefoon: 078-6921200
Fax: 078-6913536
E-mai: info@alblasserdam.nl
Gemeente Albrandswaard
Op een steenworp afstand van de grootste havenstad van Nederland en toch rustig gelegen in een zeer groene omgeving. Twee historische dorpen, Rhoon en Poortugaal en één Vinex-wijk vormen samen het landelijke Albrandswaard. De gemeente Albrandswaard beslaat een oppervlakte van ca. 2.400 ha. Het aantal inwoners per 1 januari 2005 bedroeg 20.584. Dit inwoners aantal is de afgelopen jaren enorm gegroeid door de bouw van diverse uitbreidingswijken.

Beleid ten aanzien van ondernemers
Medewerkers van de klantgroep inwoners, ondernemers en instellingen werken aan de vragen (opdrachten) van individuele inwoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen. Concreet betekent dit dat inwoners, bedrijven en instellingen er terecht kunnen voor bijvoorbeeld reisdocumenten, aangiften, bouw- en APV-vergunningen, subsidies, sociale uitkeringen, begeleiding en advies bij milieuprocedures, maar ook voor informatie en voorlichting over gemeentelijke en niet gemeentelijke producten en diensten.

Bedrijventerreinen
U kunt met uw vragen terecht bij bouw_wonen@albrandswaard.nl of bellen met het algemene nummer 010-506 11 11 en vragen naar het team bouwen en wonen. Daarnaast is er in Albrandswaard Overhoeken III in Rhoon. Dit is een nieuw bedrijventerrein dat ontwikkeld wordt aan de oostzijde van Rhoon. Het bedrijventerrein is vooral bedoeld voor “her”vestiging van locale bedrijven en ondernemers. De uitgifte van kavels in Overhoeken III vindt in twee fasen plaats. De contactpersoon is dhr. A. Kolijn, tel. 010-5061705 of e-mail: a.kolijn@albrandswaard.nl.

Subsidies
Of er voor u interessante subsidies zijn in de gemeente Albrandswaard kunt u vragen aan de klantgroep inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen.

Contactinformatie
Gemeente Albrandswaard, Postbus 1000, 3160 GA Rhoon
Bezoekadres Publieksservice: Viaductweg 1, Rhoon
Telefoon: 010-5061111
Fax: 010-5018180
Gemeentekantoor: Hofhoek 5, Poortugaal
E-mail: info@albrandswaard.nl

Alphen aan de Rijn
Alphen aan den Rijn is een middelgrote stad in Zuid-Holland, en ligt aan de Oude Rijn tussen Leiden, Gouda en Bodegraven en Ter Aar. De oppervlakte van de gemeente Alphen aan den Rijn bedraagt 57,68 km², waarvan 2,52 km² water. Per 1 juni 2005 had Alphen een inwoneraantal van 70.471.

Bedrijventerreinen
In Alphen aan den Rijn zijn in totaal zeven bedrijventerreinen:
Rijnhaven (vol)
Heimanswetering (vol)
Henry Dunantweg (vol)
Molenwetering (nog kavels beschikbaar), Voor bezoekers aan Alphen die via de N11 rijden, vormt bedrijventerrein Molenwetering de entree. Een vrij jong bedrijventerrein met een goede uitstraling. Met statige gebouwen langs de N11, prachtige etalages van diverse autobedrijven langs de Leidse Schouw, en een hoge kwaliteit bedrijfspanden langs de A. van Leeuwenhoekweg. Daarnaast geldt Molenwetering als het schoolvoorbeeld op het gebied van beveiliging.
Hoorn West (nog kavels beschikbaar), Bedrijventerrein Hoorn West staat de laatste tijd nogal in de belangstelling. De beschikbare vrije kavels bieden nog mogelijkheden tot ontwikkeling en dat is precies wat hier gebeurt. Onlangs is bijvoorbeeld het schitterende, nieuwe complex van de SWA geopend, de firma Helicon heeft verregaande plannen met het stuk grond daarachter, en als klap op de vuurpijl heeft de gemeenteraad de hoek tussen de Leidse Schouw en de Hoorn aangewezen als dé locatie voor een toekomstige Alphense ijshal.
Schans I
Schans II

Bedrijfscontactfunctionaris
De Kamer van Koophandel (KvK) biedt veel informatie aan starters. In Alphen staat een regiokantoor van de KvK Rijnland aan het: Raoul Wallenbergplein 21a, (0172) 41 99 40, kantooralphen@leiden.kvk.nl. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Subsidies
Of er ook subsidies of stimuleringsregelingen zijn voor ondernemers in de gemeente Alphen aan de Rijn kunt u vragen bij de KvK Rijnland.

Contactinformatie
Gemeentehuis Stadhuisplein 1, 2405 SH Alphen aan den Rijn
Telefoon: (0900) 481 11 11
Fax: (0172) 46 55 64
E-mail: gemeente@alphenaandenrijn.nl

Barendrecht
Barendrecht is een gemeente in de Randstad net ten zuiden van Rotterdam. De gemeente wordt gunstig ontsloten door de snelwegen A15 en A29 en bovendien heeft Barendrecht een NS-station aan het personentraject Rotterdam – Dordrecht. In juni 2005 is het aantal inwoners de 40.000 gepasseerd. Naast het ontwikkelen van Carnisselande heeft Barendrecht overigens ook nadrukkelijk te maken met grote infrastructurele werken zoals de HSL, de Betuweroute, verbreding van de A15 en TramPlus.

Bedrijventerreinen
De gemeente Barendrecht telt meerdere bedrijventerreinen met een totale oppervlakte van ongeveer 200 hectare. Vaanpark is het nieuwste en grootste bedrijvenpark van Barendrecht. Het ligt centraal tussen het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ Barendrecht. Vaanpark is onderdeel van de nieuwbouwlocatie Carnisselande/Portland en het is vanaf de snelwegen A29 en A15 bijzonder goed bereikbaar. Het nieuwe bedrijvenpark bestaat uit vier delen (Vaanpark 1, 2, 3 en 4). Vaanpark 1 is inmiddels klaar en aan Vaanpark 2, 3 en 4 wordt nog druk gebouwd. De omvang van het gehele bedrijvenpark is gelijk aan ongeveer 100 voetbalvelden (circa 60 hectare). Hoewel de uitgifte van de diverse bedrijventerreinen nog redelijk goed verloopt, merkt ook Barendrecht dat het economisch klimaat nog steeds niet optimaal is. In 2004 is Barendrecht gestart met de uitgifte van gronden op het nieuwste bedrijventerrein in de gemeente: Barendrecht-Noord. Dit terrein komt aan de noordrand van Barendrecht-Centrum, in de buurt van de ‘spoorzone’. Hier komen vooral bedrijven in de transport- en logistieke sector en bovendien zal op dit bedrijventerrein ook een lang gekoesterde wens worden gerealiseerd: een vrachtwagenparkeerplaats. Als u deze link aanklikt komt u rechtstreeks op de site van de gemeente waarop u de grootte, locatie en namen van alle bedrijventerreinen binnen de gemeente kunt vinden.
Subsidies
Subsidies voor te vestigen bedrijven in Barendrecht bestaan niet en zullen er naar verwachting ook niet komen; mocht u nog vragen hebben dan kunt u met de bedrijfscontactfunctionaris, P. Visser, contact opnemen; tel. 0180-698303, Fax. 0180-698399, p.visser@barendrecht.nl

Bedrijfscontactfunctionaris
Voor meer informatie over Barendrechtse bedrijventerreinen kunt u contact opnemen met dhr. P. Visser, bedrijfscontactfunctionaris, tel. (0180) 698 798.

Contactinformatie
Bezoekadres: Binnenhof 1 , 2991 AA Barendrecht
Postadres: Postbus 501 , 2990 EA Barendrecht
Telefoonnummers: (0180) 698 398 (Servicecentrum)
(0180) 698 798 (Algemeen)
Fax: (0180) 698 399
E-mail: gemeente@barendrecht.nl
Bergambacht
Op 1 juni 2005 was het totale aantal inwoners 9.316:1.517in Berkenwoude, 6.218 in Bergambacht en 1.581 in Ammerstol. De gemeente Bergambacht bestaat uit de drie kernen Ammerstol, Berkenwoude en Bergambacht. De totale oppervlakte is 3.818 ha en op 1 januari 2005 woonden er 9.271 mensen in de gemeente. Bergambacht is een dynamische leef- en werkgemeenschap met vele gezichten. De gemeente is landelijk gelegen in de Krimpenerwaard, aan de rand van het Groene Hart en grenzend aan de rivier de Lek.

Bedrijventerreinen
Op dit moment beschikt Bergambacht niet over ruimte op bedrijventerreinen. Het ligt in de bedoeling in de nabije toekomst 10 ha extra terrein uit te geven. Dit terrein zal bestemd zijn voor regionale bedrijven uit de Krimpenerwaard. Verwacht wordt dat hierover meer bekend is/wordt in 2006/2007.

Subsidies
Bergambacht kent geen subsidies voor (startende) ondernemers.

Bedrijfscontactfunctionaris
J. Bosch is binnen de gemeente Bergambacht eerste aanspreekpunt voor bedrijven. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 0182- 356 555

Contactinformatie
Gemeentehuis: Raadhuisstraat 5, Bergambacht.
Postadres: Postbus 3, 2860 AA Bergambacht.
Telefoon: (0182) 356555
Fax: (0182) 353779
E-mail: gemeente@bergambacht.nl

Gemeente Bergschenhoek
De gemeenten Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk zullen per 1 januari 2007 opgaan in één nieuwe gemeente. Inmiddels wordt door de drie organisaties al hard gewerkt om deze herindeling te realiseren. De gemeente Bergschenhoek heeft ongeveer 16.500 inwoners (2005). Voorlopig is er over de gemeente Bergschenhoek geen informatie beschikbaar. In verband met de gemeentelijke herindeling is men bezig om een nieuwe website te bouwen

Contactinformatie
Bezoekadres Bergweg-Noord 39, 2661 CM Bergschenhoek
Telefoon: 010 52 91 300
Fax: 010 52 91 700
Postadres: Postbus 6, 2660 AA Bergschenhoek
E-mail: postbus@bergschenhoek.nl
Gemeente Berkel en Rodenrijs
Van oorsprong is Berkel en Rodenrijs een agrarische gemeente. Een groeiend deel van de inwoners bestaat uit forenzen. Per 1 januari 2005 had de gemeente 18.083 inwoners. De verwachting voor 2011 staat op 34.000 inwoners. De gemeenten Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk zullen per 1 januari 2007 opgaan in één nieuwe gemeente.

Bedrijventerreinen
De gemeente komt tegemoet aan de groeiende vraag naar bedrijfslocaties. Voor verschillende soorten bedrijven zijn er vestigingsplekken beschikbaar of komen deze binnenkort beschikbaar. In 2004 is gestart met de uitgifte van het nieuwe kleinschalige bedrijventerrein Berkelse Poort. Op Spoorhaven is nog een beperkt aantal panden te koop/huur. Vanaf 2005 zijn er kavels te koop op het 120 hectare grote bedrijventerrein Oudeland, gelegen aan de nieuwe provinciale weg N470 .
De herstructurering van de openbare ruimte op het bestaande bedrijventerrein Rodenrijs is medio 2005 afgerond. Het Centrum van Berkel en Rodenrijs wordt in 2007 en daarop volgende jaren met 15.000 m2 aan detailhandel en voorzieningen uitgebreid.
In de Noordpolder is sinds 2005 honderd hectare beschikbaar voor de glastuinbouw.
Meer informatie over de bedrijventerreinen kunt u terugvinden op de site van de gemeente http://www.berkelenrodenrijs.nl/ ,onder het kopje ondernemersloket.

Bedrijfscontactfunctionaris
Berkel en Rodenrijs blijft de ondernemers van dienst, ook nu de gemeente explosief groeit. De communicatielijnen in de gemeente zijn kort. Om dit ook in de toekomst zo te houden is bedrijfscontactfunctionaris Anneke Knol aangetrokken. Zij is hét aanspreekpunt voor het bedrijfsleven. U kunt haar bereiken op het volgende e-mailadres anneke.knol@berkelenrodenrijs.nl of tel.(010) 5140811.

Subsidies
Voor vragen over subsidies kunt u zich melden bij de bedrijfscontactfunctionaris. Verder wordt u via de site van de gemeente verwezen naar allerlei instanties die eventueel aan een subsidie kunnen helpen. U dient dan in het zoekmenu het woord ´subsidies´in te voeren.

Contactinformatie
Bezoekadres: Raadhuislaan 1, 2651 DA Berkel en Rodenrijs
Postadres: Postbus 1 , 2650 AA Berkel en Rodenrijs
Telefoon: (010) 514 0700
Fax: (010) 511 6363
E-mail: gemeente@berkelenrodenrijs.nl

Gemeente Bernisse
De Gemeente Bernisse bestaat sinds 1 januari 1980. Deze gemeente werd gevormd uit de op hetzelfde moment opgeheven Gemeenten Abbenbroek, Oudenhoorn en Zuidland en delen van de Gemeenten Geervliet (inclusief Simonshaven) en Heenvliet. De Gemeente Bernisse heeft een totale oppervlakte van 6.858 hectare en had op 1 januari 2005 12.657 inwoners.

Bedrijventerreinen
De bedrijvigheid in de Gemeente Bernisse is voor een groot deel van agrarische aard. In Heenvliet en Zuidland zijn aparte bedrijventerreinen gevestigd. De andere bedrijfsvestigingen zijn voornamelijk werkzaam in de categorieën transport, bouwnijverheid, groothandel en zakelijke dienstverlening. De vestigingsmogelijkheden in Bernisse zijn echter beperkt. De gemeente valt onder het zogenaamde ‘Kleine Kernen Beleid’, waardoor zij een beperkte groeitaak heeft. De bedrijventerreinen worden uitgegeven aan lokale bedrijven.

Bedrijfscontactfunctionaris
In de gemeente Bernisse is Femmy Rensen contactfunctionaris voor met name de bedrijventerreinen. Voor vragen en opmerkingen kunt u contact met haar opnemen, tel. 0181-667203, e-mail; f.rensen@gemeentebernisse.nl
Voor bestemmingsplantechnische vragen kunt u vragen naar de heer A. Lacroix of de heer W. den Hartog, respectievelijk bereikbaar onder telefoonnummer 0181-667201 en 0181-667202.

Subsidies
De gemeente Bernisse heeft geen speciale subsidies voor ondernemers.

Contactinformatie
Bezoekadres: Gemeenlandsedijk Noord 26, 3216 AG Abbenbroek
Telefoon: (0181) 667200
Fax: (0181) 664324
Postadres: Postbus 70 ,3218 ZH Heenvliet
e-mail: postbus70@gemeentebernisse.nl
Gemeente Binnenmaas
De gemeente Binnenmaas kent nog geen lange geschiedenis. De gemeente is namelijk op 1 januari 1984 ontstaan door een gemeentelijke herindeling. De voorheen zelfstandige gemeenten Heinenoord, Maasdam, Mijnsheerenland, Puttershoek en Westmaas zijn toen samengevoegd.
Binnenmaas ligt in het noordoosten van de Hoeksche Waard (Zuid-Holland), ongeveer tien kilometer ten zuiden van Rotterdam en omvat de dorpen Heinenoord, Maasdam, Mijnsheerenland, Puttershoek en Westmaas. Met uitzondering van Mijnsheerenland zijn alle dorpen van oudsher omzoomd door dijken, waarlangs nog veel oude woningen staan. Heinenoord is door zijn ligging aan de Oude Maas aan de noordzijde omgeven door grienden, riet- en biezenvelden.
Bedrijventerreinen
Er wordt al geruime tijd gesproken over de ontwikkeling van bedrijventerreinen in de Hoeksche Waard. Alhoewel de Hoeksche Waardse gemeenten bovenregionale opvang van bedrijventerrein afwijzen, zijn zij van mening dat het realiseren van een Hoeksche Waards terrein om te voorzien in de regionale behoefte gewenst is. Door het ontwikkelen van een Hoeksche Waards terrein kunnen wij ruimte bieden aan deze regionale terreinen en een bepaalde dynamiek in de Hoeksche Waard in stand houden. Hierbij is wel van belang dat een dergelijk terrein aan kwaliteitsuitgangspunten voldoet en aansluit bij de omgeving.

De behoefte voor een regionaal terrein is 90 hectare. Van deze 90 hectare wordt 30 hectare verspreid over de gemeenten gerealiseerd en 60 hectare op een geconcentreerde locatie in de noordrand van de Hoeksche Waard. Dit betekent dat de geconcentreerde locatie op het grondgebied van Binnenmaas komt. Voor meer informatie kunt u terecht op www.binnenmaas.nl

Bedrijfscontactfunctionaris
Binnen de gemeente Maasdam is dhr. Adriaan Moons de contactpersoon voor bedrijven.
Gemeente Binnenmaas, Afdeling Beleid en Projecten
Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam
Telefoon: 078-6764433, Fax: 078-6761958

Subsidies
Binnen de gemeente worden geen subsidies verstrekt voor startende bedrijven.

Contactinformatie
Gemeentehuis Binnenmaas: Sportlaan 22, 3299 XG Maasdam
Postadres: Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam
Telefoon: 078 – 6764433
Fax: 078 – 6761958
E-mail: gemeente@binnenmaas.nl

Openingstijden gemeentehuis:
Iedere werkdag van 9.00 – 12.30 uur
Woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur
Avondopenstelling: dinsdagavond van 18.00 – 20.00 uur.

Gemeente Bleiswijk
Met ruim 10.000 inwoners is Bleiswijk een plattelandsgemeente die in het groene hart van de Randstad en tussen Zoetermeer, Den Haag en Rotterdam aardig opvalt. Het vele groen en water nodigen uit tot buiten wonen en recreëren. Tal van voorzieningen maken het mooie dorp aangenaam leefbaar. Maar Bleiswijk heeft nog meer te bieden. Als “Centrum van tuinbouw en recreatie” is het er ook prettig werken.

Bedrijventerreinen
Voor informatie over bedrijventerreinen in de gemeente Bleiswijk kunt u terecht op de website van de provincie Zuid-Holland www.pzh.nl ; onder de kop Economie en werken vindt u vervolgens Infodesk bedrijventerreinen. Hier vind u de informatie die u zoekt.

Informatie voor ondernemers
Wilt u zich als ondernemer vestigen in Bleiswijk dan zijn de volgende adressen voor u van belang:

Ondernemersorganisaties
Koninklijke Vereniging Midden en Kleinbedrijf Nederland
Secretariaat: drs. R. Vuijk, Postbus 5096, 2600 GB Delft, tel. (010)-2191282.

Bedrijvenkring en Winkeliersvereniging Bleiswijk
Secretariaat: Philip van Breukelen
Tel. 010-5290077
Fax: 010-5290076
E-mail: info@bedrijvenkring.net
Postbus 113, 2665 ZJ Bleiswijk

Kamer van Koophandel Haaglanden,
Vestiging Zoetermeer en Oostland,
Zwaardslootseweg 42,
Postbus 29718
2502 LS Den Haag
Algemeen telefoonnummer 070 – 328 71 00
fax (079) 352 36 49
e-mail: info@denhaag.kvk.nl

Startende en gevestigde ondernemers kunnen bij de Kamer van Koophandel over álle aspecten van hun bedrijfsvoering advies krijgen, bijvoorbeeld over export, subsidies, overdracht bedrijf, marketing, personeel, juridische en fiscale zaken. De Kamer zet zich ook in voor een beter regionaal ondernemersklimaat. Voor informatie uit het Handelsregister en de Kamer van Koophandel raadpleeg het handelsregister online: www.kvk.nl

Contactinformatie
De Centrale Balie van de gemeente is geopend van
maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur en
op donderdagmiddag/avond van 16.00 uur tot 20.00 uur

Bezoekadres: Dorpsstraat 3, 2665 BG Bleiswijk.
Telefoon: 010-52 44 111
Fax: 010-52 44 144
Postadres: Postbus 1, 2665 ZG Bleiswijk.
E-mail: info@bleiswijk.nl
Gemeente Bodegraven-Reeuwijk
Bodegraven ligt in het Groene Hart van Nederland, de groene zone omsloten door de Randstad. Begin 2011 is Bodegraven gefuseerd met Reeuwijk.

Bedrijventerreinen
Bedrijventerreinen worden in de regel door de gemeente uitgegeven. Bij gebruik van het bedrijventerrein bent u gebonden aan voorwaarden, zoals deze onder andere zijn vastgelegd in het bestemmingsplan. Aan de uitgifte van bedrijventerreinen worden deze voorwaarden gekoppeld. In de gemeente Meer weten over bedrijfshuisvesting?

Bedrijfscontactfunctionaris
Als u vragen of opmerkingen heeft over de gemeente, of niet precies weet op welke manier u iets kunt organiseren met betrekking tot uw bedrijf en/of omgeving, neemt u dan contact op met Marjolein de Waard via telefoonnummer 0172- 522 522.

Contactinformatie
Gemeentehuis: Raadhuisplein 1, Bodegraven
Postadres: Postbus 401, 2410 AK Bodegraven,
Telefoon: (0172) 522522
E-mail: info@bodegraven-reeuwijk.nl.

Gemeente Boskoop
Midden in het groene hart, op het kruispunt van de lijnen Amsterdam- Rotterdam, Den Haag- Utrecht biedt de gemeente Boskoop een prettige leefomgeving aan 15.299 inwoners (per 1-1-2005). Kenmerkend voor Boskoop zijn de vele boomkwekerijen. Boskoop is dan ook het belangrijkste boomkwekerijcentrum van Nederland en het grootste aaneengesloten boomkwekerijgebied ter wereld.

Bedrijventerreinen
In de gemeente Boskoop is geen bedrijventerrein aanwezig. Wel ligt er eentje tegen de gemeentegrens aan in de gemeente Rijnwoude.

Subsidies
De gemeente Boskoop heeft meerdere stimuleringsmiddelen voor ondernemers. Wanneer u een onderwerp hieronder aanklikt kunt u kijken of u ook in aanmerking komt voor de geboden hulp.
Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen
Inkomensvoorziening voor Oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen
Intensief begeleidingstraject
Contactinformatie
Gemeentehuis: Raadhuisplein 1, 2771 EK Boskoop
Postadres: Postbus 5, 2770 AA Boskoop.
E-mail: info@boskoop.nl
Gemeente Brielle
De gemeente is in zijn huidige vorm ontstaan per 1 januari 1980 door samenvoeging van de gemeenten Brielle, Vierpolders en Zwartewaal tot één gemeente: Brielle. Het aantal inwoners van de gemeente Brielle is per 1 januari 2005 16.034 waarvan 7.948 mannen en 8086 vrouwen.

Bedrijventerreinen
Zoekt u binnen de gemeente een bedrijventerrein? In de regel geeft de gemeente bedrijventerreinen uit. Bij gebruik van het bedrijventerrein bent u gebonden aan voorwaarden, zoals deze onder andere zijn vastgelegd in het bestemmingsplan. De gemeente kan u alleen een bedrijventerrein uitgeven als u aan deze voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden kunt u terugvinden op de website. De gemeente Brielle kent 2 bedrijventerreinen:

  • ’t Woud, De kavels op dit terrein zijn inmiddels allemaal uitgegeven.
  • Seggelant. Op het bedrijventerrein Seggelant wordt binnenkort begonnen met de aanleg van het 2e gedeelte. Er zijn nog enkele kavels met een wisselende grootte beschikbaar.

Subsidies
De gemeente Brielle heeft geen speciale subsidies voor ondernemers die binnen de gemeente een bedrijf willen beginnen.

Contactinformatie
Bezoekadres: Gemeente Slagveld 36, 3231 AP Brielle
Postadres Gemeente: Postbus 101, 3230 AC Brielle
Telefoon: 0181-471111
Fax: 0181-418118
E-mail: info@brielle.nl

Gemeente Capelle aan den IJssel
Capelle aan den IJssel maakt werk van een aangenaam woon-, werk- en leefklimaat. De ideale ligging aan de Hollandse IJssel staat garant voor prettig wonen aan het water, terwijl de centrale ligging in de Randstad en de fijnmazige infrastructuur (rijksweg A16, trein, bus, metro, ParkShuttle) het bedrijfsleven verzekert van een optimale bereikbaarheid. Capelle aan den IJssel heeft meer dan 67.000 inwoners.

Bedrijventerreinen
De laatste jaren hebben veel grote en kleine bedrijven zich in Capelle aan den IJssel gevestigd. Dit is onder andere te danken aan de gunstige ligging van de bedrijventerreinen en aan de effectieve wijze waarop de gemeente haar bedrijven werft. Bestaande bedrijvencomplexen zijn: Hoofdweg, Rivium, Capelle-west, De Mient, Wormerhoek, Parc Rijckevorsel

Daarnaast worden in de gemeente Capelle aan den IJssel nieuwe bedrijvenparken gerealiseerd:

  • rondom de woonwijk Fascinatio
  • Capelle Trade Center (Hoofdweg)
    Wilt u zich vestigen in de gemeente Capelle aan den IJssel wendt u dan tot een van de accountmanagers (zie hieronder).

Accountmanagers voor ondernemers
Wanneer u als ondernemer niet voor onaangename verassingen wilt komen te staan, is het vooral van belang dat u op de hoogte bent van de verschillende wetten en regels. Om u een handje op de goede weg te helpen, heeft Capelle aan de IJssel en aantal accountmanagers in dienst gesteld. Neemt u gerust contact met een van hen op:
De heer B. Gelderblom, accountmanager bedrijven
telefoon: 010-2848786, e-mail: b.gelderblom@capelleaandenijssel.nl
Mw. drs E. Vatansever, accountmanager detailhandel
telefoon: 010-2848779, e-mail: e.vatansever@capelleaandenijssel.nl

Subsidies
De gemeente biedt zelf geen subsidies aan ondernemers. Er zijn wel mogelijk subsidies verkrijgbaar die voor gemeenten in Zuid Holland gelden, zoals subsidies voor kenniseconomie in Zuid-Holland.

Contactinformatie
Gemeentehuis: Rivierweg 111, 2903 AR Capelle aan den IJssel
Postadres: Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel
Telefoon: (010) 2 848 688
Fax: (010) 2 848 800
E-mail: gemeente@capelleaandenijssel.nl
Gemeente Cromstrijen
De afstand tussen Klaaswaal en Numansdorp is ongeveer 5 kilometer. Beide kernen worden verbonden door de Rijksstraatweg die dwars door het polderlandschap loopt, langs mooie boomrijen en vaarten die kenmerkend zijn voor het landelijk karakter van deze gemeente. De met bomen omzoomde dijken zijn van een opvallende schoonheid en leveren, ook langs het Haringvliet, schilderachtige plaatjes op.

Bedrijventerreinen
In Cromstrijen zijn op dit moment drie bedrijventerreinen aanwezig: één bedrijventerrein nabij de Oud-Cromstrijensedijk OZ in Klaaswaal en twee aan de noordzijde van Numansdorp.
Deze terreinen bieden een gevarieerd aantal overslagbedrijven, transportbedrijven, dienstverlenende bedrijven, bouwmarkten, keukencentra etc.

Voor de Hoeksche Waard kan, onder voorbehoud van besluitvorming bij de Provincie, tot 2010 lokaal, regionaal en bovenregionaal bedrijventerrein worden uitgegeven. In 2000 is door de Hoekschewaardse gemeenten een convenant gesloten ter verdeling van 30 hectare bedrijventerrein. Voor de gemeente Cromstrijen betekent dit een lokaal uit te geven bedrijventerrein van 7 hectare tot 2010.

De gemeente Cromstrijen is van mening, zoals alle andere gemeenten in de Hoeksche Waard, dat de ontwikkeling van een Regionaal Bedrijventerrein voor de Hoeksche Waard gewenst is.
Voor meer informatie over het Regionale bedrijventerrein kijk op Regionale bedrijventerrein.

Mocht u vragen of meer informatie willen hebben over het Regionaal Bedrijventerrein dan kunt u contact opnemen met de heer A. Buijserd, sectorhoofd Middelen, Economische Zaken en Serviceverlening van de gemeente Cromstrijen, (0186) 656122.

Bedrijfscontactfunctionaris
Binnen de gemeentelijke organisatie houdt de sector Middelen, Economische Zaken en Serviceverlening (MES) zich bezig met ondernemers. Het sectorhoofd, de heer A. Buijserd, is bereikbaar via telefoon (0186) 656100.

Subsidies
De gemeente Cromstrijen heeft geen expliciete subsidieregeling voor startende ondernemers.

Contactinformatie
Gemeentehuis Cromstrijen: Buttervliet 1, 3281 LK Numansdorp
Postadres: Postbus 740 3280 AE Numansdorp
Telefoon: (0186) 656100,
Fax: (0186) 654559
E-mail: info@cromstrijen.nl

Startbedrijf.nl
Logo