Nieuwe voorzitter Kamer van Koophandel Noord-Nederland

De fusiestuurgroep van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland i.o. heeft Jacob Emmelkamp voorgedragen als voorzitter van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland. Emmelkamp was tot voor kort directeur eigenaar van Nelf Lakfabrieken BV in Groningen en van P.K. Koopmans Lakfabrieken BV in Marrum in Friesland.

Emmelkamp (60) is woonachtig in Haren en was sinds 1990 directeur eigenaar van Nelf Lakfabrieken in Groningen en sinds 1998 eveneens directeur eigenaar van P.K. Koopmans Lakfabrieken BV in Marrum. Recent heeft hij beide bedrijven verkocht. Emmelkamp is momenteel president commissaris van de Wits Groep in Drachten. Daarnaast bekleedt Emmelkamp diverse bestuursfuncties, onder andere bij de Hanzehogeschool en het NNO. In het verleden was Emmelkamp voorzitter van VNO-NCW Groningen en later van VNO-NCW Friesland.

De fusiestuurgroep, die dit jaar de fusie tussen de Kamer van Koophandel Groningen, Friesland en Drenthe heeft begeleid, is van mening dat Emmelkamp de ideale kandidaat is voor deze functie. Emmelkamp is goed op de hoogte van alle ontwikkelingen in de Noord-Nederlandse economie, staat met beide benen in het bedrijfsleven, beschikt over een groot netwerk en had bedrijven in zowel Groningen als Friesland. Het fusiebestuur heeft deze voordracht unaniem overgenomen.

Het fusiebestuur draagt Emmelkamp voor aan het nieuwe Algemeen Bestuur van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland. Dit bestuur, bestaande uit 24 leden, wordt op 12 december a.s. geïnstalleerd.

Het eerste officiële optreden van Emmelkamp zal plaatsvinden tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland, op donderdag 3 januari 2008 in Martiniplaza in Groningen. Bij die gelegenheid nemen de drie huidige voorzitters afscheid, te weten Jaap Wolters van de Kamer van Koophandel Groningen, Anne-Jan Zwart van de Kamer van Koophandel Friesland en Frans Boermans van de Kamer van Koophandel Drenthe.

Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel registreert in het handelsregister elke onderneming en rechtspersoon die zich in Nederland vestigt, op dit moment ruim 1,7 miljoen. Het handelsregister zorgt hiermee voor een actueel en transparant overzicht van het bedrijfsleven in Nederland. Daarnaast geeft de Kamer voorlichting aan beginnende ondernemers, informeert ze bestaande bedrijven en stimuleert zij de economie met het initiëren en coördineren van (regionale) projecten. Op deze wijze stimuleert de Kamer van Koophandel succesvol ondernemerschap in Nederland.

De Kamer van Koophandel is in Noord-Nederland vertegenwoordigd met drie full-service vestigingen in Groningen, Leeuwarden en Meppel en twee nevenvestigingen in Veendam en Emmen.

Startbedrijf.nl
Logo