Webdesign

Kan een onderneming vandaag de dag wel zonder een website?
Voor uw bestaande relaties is een website niet zo interessant, maar bij het ontmoeten van nieuwe klanten is een goede website een prachtig middel. Een website geeft u niet alleen mogelijkheden voor nieuwe klanten, maar is tevens het visitekaartje van uw bedrijf.

Een eerste indruk is bepalend.
Voordat u een website laat bouwen moet u duidelijk overdenken wat u met de site wilt bereiken en voor wie u de site gaat maken. In het begin van de www hausse lag de nadruk veel op technische mogelijkheden van webtechniek en minder op inhoud van de site. Helaas lijken nog veel te veel websites op een speeltuin voor informatietechnici in plaats van het promoten van uw onderneming.

Waaraan moet een website voldoen?
Allereerst moet uw domeinnaam een vindbare naam zijn, dat wil zeggen dat uw domeinnaam een naam moet zijn die iets vertelt over uw product of dienst in plaats van uw bedrijfsnaam. Een goed voorbeeld hiervan is onze eigen website StartBedrijf.nl. De naam StartBedrijf.nl geeft direct aan dat de inhoud van de site te maken heeft met het starten van een bedrijf en dit zal de vindbaarheid verbeteren als men bij een zoekmachine een zoekwoord opgeeft. Immers iemand die uw bedrijf niet kent zal op zoek gaan naar de dienst of product die u wilt aanbieden.

Verder moet uw website er duidelijk, helder en toegankelijk uitzien. Dat wil zeggen met fotomateriaal dat eigentijds is, een tekst die duidelijk vertelt waar het om gaat en bovenal niet alle informatie aanbieden die u in huis heeft. Het is immers uw bedoeling dat men contact met u gaat opnemen en niet na het lezen van de site alles al weet en vervolgens zelf kan gaan uitvoeren. Zorg ervoor dat er geen spellingsfouten op uw website staan, dit staat slordig en wekt geen vertrouwen. Uw adresgegevens en een contactformulier moeten ook op de website vermeld worden.

Nieuws op uw website
Het plaatsen van een nieuwspagina bevordert de vindbaarheid bij zoekmachines zonder meer. Een dergelijk systeem moet simpel te onderhouden zijn voor u, zodat u regelmatig nieuwe berichten kunt plaatsen. Helaas staan op veel websites vaak oud nieuws van soms wel een jaar oud. Dit geeft een absoluut slapende indruk van uw bedrijf en draagt ook niet meer bij aan de vindbaarheid van uw website. 

Zelf doen of uitbesteden
Iedereen heeft wel ergens een neefje die handig is met computers en het tot een hobby gemaakt heeft om af en toe een website te maken voor iemand. De vraag is echter of het verstandig is want vaak ziet de bezoeker van uw site direct dat uw site op een mooie zondagavond is gemaakt of dat er daadwerkelijk aandacht is besteed aan vormgeving en inhoud. Natuurlijk heeft u als starter geen groot budget voor deze zaken maar voor de prijs van een advertentie kunt u tegenwoordig ook al een aardige website laten bouwen die uw bedrijf representatief kan vertegenwoordigen op het internet.

Startbedrijf.nl
Logo