Webhosting

Uw eigen plek op het internet

Tegenwoordig beschikt iedereen over een computer met toegang tot het internet. Hierdoor kunnen mensen via het internet op zoek gaan naar websites of informatie. Het voordeel van het internet is dat dit altijd toegankelijk is voor de bezoeker. Hiermee bedoelen we dat u 24-uur per dag klanten aan kunt trekken of informatie kunt verstrekken over uw bedrijf. In dit artikel zullen we de basisvereisten voor een eigen plek op het internet weergeven en beschrijven.

Webhosting

Allereerst dient u te beschikken over webhosting. De webhosting kunt u vergelijken met een stuk gebruikersruimte dat u huurt op het internet. U beschikt met webhosting over webruimte en dataverkeer.

Webruimte is de hoeveelheid ruimte waarover u beschikt om bestanden te plaatsen op uw webhosting. Deze webruimte wordt vooral gebruikt voor de bestanden van een website of documentatie. 

Het dataverkeer geeft de mogelijkheid om bezoekers gebruik te laten maken van uw website. Hoe meer mensen uw website bezoeken des te meer dataverkeer vereist is. Wanneer een bezoeker uw website bezoekt wordt deze pagina als het ware gedownload. Elke pagina die door een bezoeker wordt bekeken kost namelijk dataverkeer. De hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van de webpagina.

Domeinnaam

Met een domeinnaam kunt u internetgebruikers toegang geven tot uw website. Daarnaast heeft een domeinnaam een sterke functie in de naamsbekendheid via het internet. U kunt via het internet reclame maken door uw bedrijfsnaam tevens als domeinnaam te registreren. Hierdoor kunt u bezoekers online naar uw bedrijf of website laten komen.

Domeinnamen zijn altijd uniek en met een eigen extensie. De extensie speelt in op de doelgroep of land waar de website geëxploiteerd wordt. De bekendste extensies zijn:

  • .NL = Nederland
  • .BE = Belgie
  • .EU = Europa
  • .COM = Commercieel
  • .ORG = Organisatie
  • .NET = Algemeen
  • .BIZ = Algemeen zakelijk

De keuze van de extensie is belangrijk wanneer u zich op een specifieke markt richt. Daarnaast zullen bepaalde extensies beter en sneller worden opgenomen in de zoekmachines waardoor u meer bezoekers zult aantrekken.

Eigen e-mailadres

De domeinnaam kan gebruikt worden als e-mailadres. Via de webhosting kunt u de e-mail instellen voor gebruik. Hierdoor kunt u per website een gescheiden e-mailadres nemen of daarnaast collega’s een eigen bedrijfse-mail geven. Het e-mailadres komt er als volgt uit te zien: naam@domein.extensie (naam@uwdomein.nl)

Klaar voor de start

Beschikt u inmiddels over een webhosting en een domeinnaam, dan kunt u direct aan de slag om een eigen plek op internet te ontwikkelen. Door te beschikken over webhosting heeft u een eigen plek op het internet. U heeft webruimte en dataverkeer waardoor u bezoekers kunt ontvangen op uw website. Door gebruik te maken van een toepasselijke bedrijfsnaam kunnen bezoekers u gemakkelijk vinden en uw website onthouden.

Startbedrijf.nl
Logo