Colofon

Algemene informatie

www.startbedrijf.nl is een onderdeel van DBSW Travel Media BV, een media bureau dat bestaat sinds 2020.

Over StartBedrijf

Deze site voorziet voor ondernemers en zij die het willen worden in vrijwel alle informatie voor een goede bedrijfsvoering. De taal op de site is begrijpelijk, compleet en objectief. De site is ontstaan door de behoefte van starters naar begrijpelijke informatie, iets waarin veel overheidsinstanties te kort schieten. In tegenstelling tot veel royaal gesubsidieerde overheidssites ontvangt StartBedrijf.nl geen cent subsidie. Wel wordt de site gesponsord door enkele grote ondernemingen in het land waardoor de site kan voortbestaan en uitbreiden.

Om zich extra te onderscheiden wordt op de site ook al het regionale, sociale en economische nieuws dagelijks verzameld. Al deze informatie is gratis beschikbaar voor de bezoekers. De informatie op www.startbedrijf.nl (ca. 1000 artikelen) varieert van gegevens over belastingaangifte en wetgeving tot tips voor kantoorinrichting en wagenparkbeheer.

De website is op 1 september 2005 gelanceerd met een editie voor de provincie Groningen. Inmiddels hebben we het systeem van edities losgelaten. De meer dan een half miljoen geregistreerde pageviews maken duidelijk dat de site in een behoefte voorziet.

Bezoekersprofiel
Vrijwel alle bezoekers komen gericht naar de site om informatie te zoeken over een goede bedrijfsvoering. Onder de bezoekers zijn zowel het gevestigde Midden- en Kleinbedrijf, grotere bedrijven en veel mensen die overwegen om een bedrijf te starten.

Bezoekersaantallen
We zijn gestart op 1 september 2005 met de editie Groningen en vanaf dag 1 ging het in een zeer opgaande lijn. Doordat op de site alle informatie gratis is worden onze persberichten graag geplaatst in de media. Bovendien beschikken we over zeer veel vermeldingen op andere sites. Vrijwel iedere gemeente in onze actieve regio’s vermelden een link naar onze site. Daardoor is de vindbaarheid op Google ook zeer behoorlijk te noemen. Inmiddels staat de teller op meer dan een miljoen pageviews. Maandelijks worden nog steeds records gebroken met aantallen bezoekers en pageviews.

Redactie:
Drs. Leo Kits ( leo@startbedrijf.nl ): Leo is vanaf het begin bij StartBedrijf.nl betrokken geweest. De meeste teksten die op de website staan zijn dan ook door hem geschreven. Leo heeft in een ver verleden zijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen afgerond. Hierna heeft hij enkele freelance- opdrachten gedaan. Inmiddels heeft hij bij StartBedrijf.nl zijn draai volledig gevonden en maakt de andere leden van het team gek met zijn taalpurisme. Een niet te missen kwaliteit voor een communicatiedeskundige.

Coördinatie en Sponsoring:
Johan Marrink ( johan@startbedrijf.nl ): Johan is de initiatiefnemer van de website StartBedrijf.nl, en hierdoor ook vaak de spreekbuis voor de buitenwacht. Hij komt zelf vanuit de elektrotechniek, via de fotografie in de wereld van de reclame en communicatie terecht. Doordat hij vele vakgebieden kent ontstaan hieruit vaak de meest uiteenlopende ideeën.

Startbedrijf.nl
Logo